Det började 1996

-då flyttade vi till Tomten i Hjärtum. 2001 började jag dreja. Oj vad svårt! Men skam den som ger sig. Det tar tid från lerklump till färdig "krokodil". Hos den underbara krukmakerskan Solveig Ekdahl, har jag lärt mig grunderna och hon inspirerar mig fortfarande.

När jag inte drejar så njuter vi, och lever en stor del av vårt liv utomhus i våra olika "naturrum". Så har det blivit.

Från början skulle vi inte ha någon trädgård, men det var då! Undan för undan sker förändringar, liksom av sig själv. Vi trivs och vill dela med oss av vårt liv.

Eddie och jag delar ett gemensamt intresse för keramik, inredning och trädgård. Jag älskar att dreja och Eddie stöttar med det "tekniska", t.ex. blandning av glasyrer och i vissa fall monteringen av olika delar innan skröjbränning. Det är så som vi för närvarande har delat på uppgifterna. Eddie har provat på att dreja och han säger själv - det är inte min grej just nu.

Eddie planerar däremot att ta upp ett av sina intressen, nämligen smide. Det kan nog bli spännande i kombination med min keramik.

Hur som helst, kom gärna hit och låt dig inspireras av vår underbara miljö! Kanske bjuder vi på lite kaffe kokat på den gamla 40-tals kokseldade AGA:n.

Pc010007

Bilder från vår första vernissage 2007

Pc010011

Bilder från vår första vernissage 2007

Skolan_lidk_ping

Drejarkurs på keramikskolan i Lidköping 2005.